///Kisah Cinta Romantik Paling Pendek

Kisah Cinta Romantik Paling Pendek

Baca Kisah Cinta Romantik Paling Pendek ?

“Dia Jumpa Cinta Allah lalu Hidup Bahagia Selama-lamanya” (Tamat)

Zikir dan Rahmat, Firman Allah yang Maksudnya : “Hai orang-orang yg beriman , Ingatlah Allah Sebanyak-banyaknya. Dan Bertasbihlah kpd Allah di waktu pagi dan petang. Dialah yg Memberi Rahmat kepadamu dan malaikat-Nya (memohon ampunan untukmu), supaya mengeluarkan kamu dari Kegelapan kpd Cahaya yang terang. Dan Dia Maha Penyayang (Ya Rahim) kpd Orang-orang Beriman” .

Segala Puji Milik Allah Ya Hamid Ya Majid, Dialah Sebaik-baik Pengatur, yang Mengatur Semua Majlis Ilmu /Usrah . Allahumma ya Baari’, Hadirkanlah jiwa-jiwa yang ingin Mencari CintaMu agar Meraih Damai dan Bahagia Asbab Menghadiri Program Mengenal-Mu melalui Nama-namaMu yang Indah Asma’ul Husna?.

Allahumma Ya Bathin, Lenyapkan dari cermin Hati ? kami akan wajah kami dan daya upaya kami dalam Menyampaikan ilmu-Mu. Semuanya diaturkan dengan Kesempurnaan dan KebijaksanaanMu Ya Quddus (Maha Sempurna), Ya Baari’ (Maha Mengatur), Ya ‘Alim (Maha Berilmu & Maha Mengetauhui) Ya Hakim (Maha Bijaksana) .?

Ya Allah Ya Qowiy (Maha Kuat) Perkuatkan ? langkah kami serta Rumah Ngaji Ar-Rasyid utk Terus Melangkah Menyebarkan Nur Al-Quran dan Keindahan Asma’ul Husna-Mu demi Membawa Ummah kembali Memuji akan Kebesaran-Mu, KeagunganMu dan KetinggianMu Ya Kabir Ya Mutakabbir Ya ‘Adzhim Ya ‘Aliy Ya Muta’ali. 

Bakarkan Semangat ? kami Ya Baits’, berikan kami Kreativiti- Mu Ya Mussowwir agar dpt membuat Pendekatan Terbaik Mengajak Ummah Memperkuatkan Kebergantungan kepadaMu Ya Ahad Ya Wahid Ya Somad dengan Iktikad Haqqul Yakin. Ameen ya Mujib ya Rabbal’alamin 

Mari ke Majlis Ilmu, Hubungi Bidadari di POSTER-POSTER  DI SINI Untuk Pendaftaran. Berdoa Allah Mudahkan Pertemuan kita untuk sama-sama #UsahajadiBaik. Biidznillah ya Baari’ ya Jaami’.

#SebarkanNurAlQuranNurAkhlakRasulullah
#PenghayatanAsmaulHusnaDalamKehidupan
#RumahNgajiArRasyidTerapiAlQuranTerapiAsmaulHusna

By | 2017-10-17T17:21:02+00:00 October 17th, 2017|Kehidupan|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment