///Penghayatan Asma’ul Husna Dalam Perniagaan

Penghayatan Asma’ul Husna Dalam Perniagaan

Firman Allah Swt :
يٰۤاَيُّهَا الَّذِيْنَ اٰمَنُوْا هَلْ اَدُلُّكُمْ عَلٰى تِجَارَةٍ تُنْجِيْكُمْ مِّنْ عَذَابٍ اَلِيْمٍ
“Wahai orang-orang yang beriman! Mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa yang tidak terperi sakitnya?”(QS. As-Saff 61: Ayat 10)
تُؤْمِنُوْنَ بِاللّٰهِ وَرَسُوْلِهٖ وَتُجَاهِدُوْنَ فِيْ سَبِيْلِ اللّٰهِ بِاَمْوَالِكُمْ وَاَنْفُسِكُمْ ۗ ذٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّـكُمْ اِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُوْنَ
“Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan rasulNya, serta kamu berjuang membela dan menegakkan ugama Allah dengan harta benda dan diri kamu; yang demikian itulah yang lebih baik bagi kamu, jika kamu hendak mengetahui (hakikat yang sebenarnya).” (QS. As-Saff 61: Ayat 11)?

?Dengan Izin-Nya semua Produk ini adalah Produk Team Usahawan yg di Coaching Dengan Penghayatan Asma’ul Husna. Selain MengUsahakan Pelbagai Teknik Marketing Dunia, Usaha Berpaksikan Al-Quran dan Sunnah dgn Tauhid yg Padu Menghayati dan Menyebut² Asma’ul Husna Allah menjadi Keutamaan dlm setiap Gerak kerja. Semua Usahawan ini Telah Melalui beberapa Proses Mujahadah, Pelbagai Peristiwa yg Allah Hadirkan sbg Penyucian dan Pemantapan buat Diri dan Legasi Perniagaan mereka. Tidak kurang juga dgn Limpahan Nikmat, ?Hadiah dan Rezeki yg Allah Kurniakan.

Perjuangan mereka bukan Perjuangan Biasa, Mereka Berpegang pd Kalam Allah sepertimana Firman-Nya dlm Surah As-Saff Ayat 10-11 yg ingin Berjihad dgn Jiwa dan Harta yg Allah Kurniakan ke Jalan Agama ?. Maka sudah Tiba Masanya Produk dan Potensi Mereka Dinaikkan Allah ya Rofi’, Ditinggikan Allah ya Aliy ya Muta’aliy dgn Mudah shj Kun Fayakun jika Allah ya Qodir Berkehendak.

Ada Banyak Perniagaan diluar sana samada Produk Kecantikan/Kesihatan/Makanan/Restoran/Butik Muslimah dan Lain² Industri Perniagaan.

Namun Berapa Banyak Perniagaan (Produk/Perkhidmatan) yg Membawa Ummah Kembali Pada Allah dgn Memperbanyakkan Zikir Menyebut-nyebut NamaNya. Antara Keunikan Produk Usahawan² ini, Mereka Mengutamakan Zikirullah saat Pemprosesan Hingga Penggunaan Produk pd Pelanggan. ?

Misi mereka bukan Untung Dunia semata Namun Fokus untuk Untung di Akhirat. Moga Allah Berkati dan Redhoi Usaha dan Amal yg Sedikit ini dlm Memperjuangkan Agama melalui Potensi/Perniagaan yg Ada pd Mereka. Mari Sahabat, Kita Hayati Setiap Bait Zikir Bicara Hati yg Boleh Di Amalkan dlm Rutin Harian melalui Produk Usahawan Jihad ini. Detail Produk ada Di Setiap Gambar, Mari kita Sokong Usahawan ini..Ya Rahman Ya Rahim Ya Jaami’.

?Setiap Pembelian turut Menyumbang pada Tabung Dakwah dan Misi Kemanusiaan di Seluruh Dunia. Semuanya Dari Allah, Kerana Allah dan Kepada Allah akhirnya..Biiznillah ya Fattah ya Razzak ya Ghoni ya Muhgni Ya Nur ya Hadi ya Haq ?. Mari sama-sama juga Hadir di Seminar Terapi & Penghayatan Asma’ul Husna Dalam Perniagaan pd 16hb September nnt 

*Banyak lagi Team Usahawan Asma’ul Husna yg akan Dikemaskini Produk dan Perkhidmatan mereka dari Semasa ke Semasa seperti 

Tadika dari TBC Junior Oleh Bidadari Dianna Razali
Sambal Serbaguna Pondok-pondok Brand oleh Bidadari Masayu Mahbob & Bella Amarra
Meatball Cafe & Quran Center oleh Bidadari Rahimah Iera
Webmall dan Training Coach Oleh Bidadari Elle Filani dan
Buku² Asmaul Husna serta Coaching oleh Bidadari Iza Rahim

Dan banyak lagi di sini

#Amazing99AsmaulHusna
#AsmaulHusnaKetikaBerniaga

By | 2017-10-17T17:42:15+00:00 October 17th, 2017|Perniagaan|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment