//Zikir Bagi Rawatan Penyakit Zohir Dan Batin

Zikir Bagi Rawatan Penyakit Zohir Dan Batin

Allah SWT berfirman:

اُرْكُضْ بِرِجْلِكَ ۚ هٰذَا مُغْتَسَلٌ ۢ بَارِدٌ وَّشَرَابٌ
urkudh birijlik, haazaa mughtasalum baariduw wa syaroob

“(Maka Kami Kabulkan permohonannya serta Kami perintahkan kepadanya): Hentakkanlah (bumi) dengan kakimu (setelah ia melakukannya maka terpancarlah air, lalu Kami berfirman kepadanya): Ini ialah Air Sejuk untuk Mandi dan untuk Minum (bagi Menyembuhkan Penyakitmu Zahir dan Batin) .”
(QS. Sad 38: Ayat 42)

Tips Kesihatan Ketika Mandi 🚿 (Baca/Niatkan Dalam Hati) :

Allahumma Ya Salam ya Fattah ya Quddus Ya Jalil, Sepertimana Air ini menjadi Alat-Mu Membersihkan Tubuh Badanku, Bersihkan Juga Hatiku, Bersihkan Darahku dan Segala Penyakit yg Ada Dalam Tubuhku. Ampunkan Dosaku ya Affuw ya Ghaffar ya Tawwab ya Quddus ya Jalil.

Sepertimana Air ini Berlalu pergi dari Tubuhku, Bawalah juga segala Penyakit dari tubuhku. Sembuhkan ku Mengikut Cara-Mu.
Boleh Amalkan Setiap Kali Wudu’ dan Mandi.

Tips Zikir utk Gangguan Makhluk Halus 👇:
Zikirkan 40x

Ya Hafiz (Maha Menjaga)
Ya Muhaimin (Maha Melindungi)
Ya Fattah (Maha Membuka – Bukakan Simpulan Sihir/Jalan Keluar bagi Makhluk keluar dr Tubuh/Rumah)
Ya Quddus (Maha Bersih Suci/ Maha Sempurna)

Allahumma ya Hafiz ya Muhaimin, Lindungi kami sekeluarga dari Gangguan Jin/Syaitan dan Hasad Dengki Manusia. Laa Maujud Ilallah, Tiada yg Wujud Melainkan-Mu Allah. Kami Tidak Takut dgn Makhluk melainkan hanya Takut pada-Mu. Berikan kami Kekuatan-Mu ya Qowiy, Kekuatan Iman dan Tauhid yg padu, Kekuatan Hati, Emosi dan Jasad menghadapi segala Gangguan.

Ya Fattah Bukakan segala Simpulan Sihir dan Jalan Keluar bg Segala Energi/Makhluk yg Tidak Baik yg ada Dalam Tubuh/Rumah Kami. Ya Quddus Ya Jalil Bersihkan Diri/Rumah kami Mengikut Cara-Mu. PadaMu kami Berlindung dan Bergantung Harap ya Baari’ ya Somad, Engkau lah Sebaik-baik Pelindung.

Berdoa dgn Penuh Rasa dan Haqqul Yaqin padaNya. Amalkan Setiap Kali lepas Solat atau Bila² Masa saat Terasa Sesuatu. Boleh juga Niatkan Ketika Wudu’ atau Mandi (Ya Salam ya Fattah ya Quddus Jalil). Biiznillah ya Fattah ya Mujib, Dengan Izin-Nya Kalian Merasai Perbezaan.

Sesungguhnya Setiap Ujian/Penyakit yg Ditakdirkan, Bersamanya itu Allah Turunkan Penawar.. Sebaik-baik Penawar ada pada Dirimu sendiri, iaitu HATIMU yakni Keyakinan/Haqqul Yaqin padaNya. ❤
.
.
Haqqul yaqin yg Tinggi pada Allah saat BerDoa Menembusi semua Khilaf kerna Keampunan ALLAH sangat Luas , Lebih Luas dari Dosa yg Kita Lakukan.

Namun Ramai yg Tidak Dapat Capai Haqqul yaqin yg Tinggi padaNya kerna Masih ada Was-was. Penyakit Was-was ini juga dtg Dari Sumber Rezeki yg Haram dan Makanan kita Makan.

Makanan yg Baik dapat Menyinari Hati, Kerna itu Islam Menggalakkan Makan Makanan yg Halal lagi Baik (Baik juga Bermaksud- Makanan yg Bersih, Tidak Memudaratkan dan Tukang Masaknya Ada Zikir/Selawat/Jaga Ibadah).

Apabila banyak Makan Makanan yg Haram, Tidak Bersih, cth :Telur tidak basuh, Makanan yg Mengandungi Banyak Bahan Kimia/Pengawet. Maka dirinya banyak Was-was utk Beramal dan Saat Berdoa padaNya. Moga Allah Lindung dan Bimbing kita Selalu dengan Keluasan Kebaikan-Nya ya Hafiz ya Muhaimin ya Nur ya Hadi Ya Barr 😢❤

#HayatiIndahnya99AsmaulHusna
#SebarkanNurAlQuranNurAkhlakRasulullah
#RumahNgajiArRasyidTerapiQuranTerapiAsmaulHusna

 

By | 2018-05-05T06:56:37+00:00 May 5th, 2018|Doa & Zikir|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment